Ingrediënten

  • 20 g watermeloen
  • 20 g honingmeloen
  • 20 g galiameloen
  • 20 g cantaloupe
  • 1 kiwi
  • ½ sinaasappel
  • 4 lange vingers
  • 120 g Nutella
  • 4 kleine deegbodems
  • 4-6 aardbeien
  • geklopte slagroom
  • 1 el tijmhoning
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 45 min

bge

Bereiding: 8-10 min

fire

Temperatuur: 250 ℃

Bereiding

Een pizzabodem kan ook heel goed gebruikt worden als basis voor een lekker nagerecht. Maak bijvoorbeeld een zoete pizza door de pizza te beleggen met chocola en fruit. In dit recept beleggen we de zoete pizza zowel met warm (meloen, kiwi en sinaasappel) als koud (aardbei) fruit. Dat wordt smullen!

  • Snijd het vruchtvlees van de watermeloen, honingmeloen, galiameloen en cantaloupes in blokjes. Schil de kiwi en snijd in blokjes. Schil de sinaasappel, haal de partjes los en halveer deze. Breek de lange vingers in stukjes.
  • Bestrijk de pizzabodems royaal met de Nutella. Dit kan een lastig klusje zijn en daarom is het aan te raden om de Nutella kort te verwarmen, zodat dit makkelijker gaat. Beleg de pizza’s met het gesneden fruit en de stukjes lange vinger. Laat de pizza’s met behulp van de Aluminum Pizza Peel op de met bloem of maismeel bestrooide Baking Stone glijden, sluit de deksel van de EGG en bak de pizza in ongeveer 8-10 minuten gaar. Houd hierbij een temperatuur van 250-265 °C aan. Snijd intussen de aardbeien in partjes.
  • Schep de pizza’s voorzichtig van de Baking Stone en leg de partjes aardbei erop. Een lekkere toef slagroom en een druppeltje tijmhoning maken de zoete pizza’s helemaal af!

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

ConvEGGtor

Baking Stone

Aluminium pizza schep