Ingrediënten

profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 15 min

bge

Bereiding: 10 min

fire

Temperatuur: 200 ℃

Voorbereiding

  • Zet de Big Green Egg Skillet alvast klaar.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze tot een temperatuur van 200 °C.
  • Snijd de aubergine in plakken en leg deze in een kom.
  • Meng de tarwebloem met eventueel zout naar smaak erdoor heen.
  • Pak een tweede kom.
  • Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd de muntblaadjes en koriander fijn en meng deze met de paprika.

Bereiding

  • Verhit ¾ van de olie in Big Green Egg Skillet
  • Bak de aubergine in ongeveer 8 minuten en schep regelmatig om.
  • Voeg op het laatst de BBQ Rub toe.
  • Schep de aubergine uit de skillet.
  • Laat de aubergine uitlekken op een bord met daarop enkele lagen keukenpapier.
  • Laat de temperatuur van de Big Green Egg teruglopen tot 180 °C.
  • Bestrijk de wraps aan beide kanten met de rest van de olie
  • Bak de wraps in de skillet ongeveer 5 sec per kant.
  • Pak de wraps uit de skillet en leg deze op een bord.
  • Verdeel eerst de chili/paprika spread over de wraps en daarna de aubergine, paprika, munt, koriander, uitjes en cherry tomaten.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Skillet (Ø 27 en 36 cm)