Ingrediënten voor het Vlees

  • 1 kg kippenvleugeltjes
  • Olie voor het grillen

Ingrediënten Marinade

  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ¼ kopje limoensap ( 2-3 limoenen )
  • ¼ kopje vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 stengels citroengras

Ingrediënten voor de garnering

  • 1 chilipepertje, fijngehakt
  • Koriander blaadjes
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 20 min

bge

Bereiding: 30 min

fire

Temperatuur: 150 ℃

Voorbereiding

  • Plet het citroengras op een snijplank met behulp van de zijkant van een mes of een stamper.
  • Combineer het citroengras met de marinade en meng goed door elkaar.
  • Doe de marinade met de kippenvleugels in een hersluitbare plastic zak.
  • Verwijder zoveel mogelijk lucht uit de zak en maak de zak dicht.
  • Marineer tenminste enkele uren, bij voorkeur gedurende de nacht.

Bereiding

  • Leg de convEGGtor, het gietijzeren rooster en een oliespuit alvast klaar voor gebruik.
  • Haal de gemarineerde kippenvleugels uit de plastic zak en doe ze in een grote kom.
  • Plaats de convEGGtor en het RVS rooster in de Big Green Egg en verwarm deze tot 150 °C.
  • Gaar de kippenvleugels langzaam.
  • Als de vleugels nagenoeg klaar zijn deze uit de Big Green Egg pakken en terug leggen in de kom met de overgebleven marinade.
  • Schep ze even om en maak de Big Green Egg gereed voor direct grillen met behulp van het gietijzeren rooster.
  • Verwarm de Green Egg nu tot 220 °C.
  • Leg de kippenvleugels weer terug op het rooster en schroei ze snel dicht totdat ze gaar zijn (ongeveer 5 minuten).
  • Draai ze regelmatig zodat de marinade niet verbrand.
  • Serveer de kippenvleugels op een schaal eventueel gegarneerd met de fijngesneden chilipeper en de koriander.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

ConvEGGtor

Gietijzeren rooster