Ingrediënten taart bodem
Ingrediënten taart vulling
- 1 ei
- 1 tl gemalen kaneel
- 125 g suiker
- 200 g bloem
- 50 g zachte boter
- 250 g amandelen
- 4 eieren
- 250 g suiker
- 1 tl gemalen kaneel
- fijn geraspte schil van 1 onbespoten citroen
- poedersuiker
Aantal personen: 10
Voorbereiding: 45 min
Bereiding: 50 min
Temperatuur: 150 ℃
Voorbereiding
- Leg alvast de Perforated Cooking Grid, de convEGGtor, de Baking Stone (pizzasteen) en een zak Mesquite houtbrokken klaar voor gebruik.
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze tot 150 °C.
- Verspreid de amandelen over de Perforated Cooking Grid.
- Doe nu een Mesquite Wood Chunk op de gloeiende houtskool.
- Plaats de convEGGtor en leg het rooster terug in de Big Green Egg.
- Leg hier de Perforated Cooking Grid met de amandelen op.
- Sluit de deksel van de Big Green Egg en rook de amandelen ongeveer 15 minuten.
- Doe intussen alle ingrediënten voor de bodem met een snufje zout in de kom van een keukenmachine met vlinder.
- Kneed het mengsel tot een soepel deeg.
- Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 26 cm) met bakpapier.
- Rol of druk het deeg uit tot een cirkel die groot genoeg is om de bodem van de vorm te bedekken en bekleed de vorm ermee.
- Haal de Perforated Cooking Grid met de amandelen uit de Big Green Egg.
- Laat de amandelen afkoelen en maal ze in een keukenmachine met hakmes fijn.
- Leg de Baking Stone op het rooster en breng de temperatuur van de Big Green Egg naar 180 °C.
- Splits voor de vulling de eieren en klop de eiwitten met de helft van de suiker in een keukenmachine met garde schuimig.
- Schep ze uit de kom van de keukenmachine in een andere kom en zet even apart.
- Doe de eidooiers, de resterende suiker, de gemalen kaneel, de fijngeraspte citroenschil en een snufje zout in de kom van de keukenmachine en klop luchtig.
- Spatel het gerookte amandelpoeder en de helft van de geklopte eiwitten door het eidooier mengsel.
- Spatel als dit goed is opgenomen de rest van de eiwitten erdoor.
- Verdeel de vulling over de bodem in de springvorm.
Bereiding
- Zet de vorm op de Baking Stone en sluit de deksel van de Big Green Egg.
- Bak de taart ongeveer 30 minuten.
- Dek de vorm nu af met aluminiumfolie en bak de taart nog 20 minuten langer.
- Haal de Tarta de Santiago uit de Big Green Egg en laat afkoelen.
- Bestuif de Tarta de Santiago met poedersuiker en snijd in mooie punten.
Gebruikte Big Green Egg Accessoires

ConvEGGtor (diverse afmetingen)

Perforated Cooking Grid

Baking Stone (pizzasteen)
