Ingrediënten
- 1 zak kleine aardappelen
- 2 pond entrecôte of ribeye ( in blokjes gesneden)
Ingrediënten marinade
- 1 el verse tijm
- 1 el verse rozemarijn
- ½ kopje balsamico azijn
- ½ kop Olijfolie
- 2 tl steak kruiden
- 3 teentjes knoflook (geplet)
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 80 min
Bereiding: 40 min
Temperatuur: 200 ℃
Voorbereiding
- Meng in een kleine kom de tijm, rozemarijn, balsamico azijn, olijfolie, biefstuk kruiden en knoflook.
- Snijd de entrecote/ribeye in blokjes.
- Giet 3/4 van de marinade over de entrecote/ribeye en meng de marinade goed door het vlees.
- Plaats het geheel in de koelkast.
- Laat het vlees gedurende 2 uur marineren.
Bereiding
- Kook de aardappelen gedurende 15 minuten in een grote pan.
- Plaats het gietijzeren rooster in de Big Green Egg en verwarm deze op 200 °C
- Zodra de aardappelen zijn gekookt deze laten drogen en in een schaal leggen.
- Giet de rest van de marinade over de aardappelen en meng deze goed.
- Haal het vlees uit de koelkast en rijg de blokjes biefstuk en aardappelen om en om aan een metalen spies.
- Grill de spiezen totdat ze gaar zijn (medium/rood). Draai de spiezen tijdens het grillen regelmatig om.
Gebruikte Big Green Egg Accessoires
