Ingrediënten voor het Vlees
- 1 Procureur of Boston Butt (3 tot 5 kg)
- Pork Rub (merken LetzQ, Blues Hog of soortgelijk)
Ingrediënten Marinade
- 100 ml appelsap
- 60 ml witte wijn azijn
- 40 ml honing
- 30 ml worchestershire saus
- 1 eetlepel grof zeezout
- 1 eetlepel uienpoeder
Ingrediënten voor de Glaze
- ½ cup (pikante) rode BBQ saus
- 2 eetlepels appelazijn
- 2 eetlepels honing
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 24 uur
Bereiding: 10 uur
Temperatuur: 110 ℃
Voorbereiding
- Meng voor de marinade alle ingrediënten in een schaaltje.
- Snijd het grootste deel van het overtollige vet van de procureur.
- Als er nog een beetje op zit is dat niet erg.
- Vul de Marinade Injector met de marinade mix.
- Injecteer de procureur met de marinademix.
- Bestrooi vervolgens rijkelijk met de LetzQ Pork Rub (mengsel van specerijen)
- Wikkel het vlees in plasticfolie en laat dit 24 uur in de koelkast marineren.
Bereiding
- Leg de convEGGtor, de druippan, de Meat Claws, de kern temperatuurmeter en het rookhout (kersen) alvast klaar voor gebruik.
- Vul een schaaltje met water en leg daar een handjevol houtsnippers in.
- Laat de houtsnippers ongeveer 20 minuten weken.
- Voor het maken van de Glaze alle ingrediënten in een pannetje goed mengen.
- Breng de Glaze nu zachtjes aan de kook.
- Maak de Big Green Egg klaar voor indirect barbecueën op 110°C.
- Zodra de Big Green Egg op temperatuur is kunnen de houtsnippers op de houtskool worden gestrooid.
- Plaats het vlees vervolgens in de Green Egg.
- Als het vlees een kerntemperatuur van 75 °C heeft bereikt deze goed insmeren met de Glaze.
- Gaar het vlees door totdat het een kerntemperatuur heeft van 88 °C en haal het vervolgens uit de Big Green Egg.
- Het duurt ongeveer 8 tot 10 uur totdat het vlees gaar is.
- Haal het vlees daarna uit de Big Green Egg en pak het in met aluminiumfolie.
- Laat dit minimaal 30 minuten rusten.
- Trek het vlees voorzichtig uit elkaar met de Meat Claws
- Zorg dat de structuur mooi bewaard blijft.
- Meng eventueel nog wat rode BBQ saus door de Pulled Pork zodat hij goed op smaak is en mooi sappig blijft
- Serveer op een wit, zacht bolletje met wat schijfjes augurk of coleslaw.
Gebruikte Big Green Egg Accessoires

ConvEGGtor

Druippan rechthoek

Temperatuurmeter

Meat Claws

Marinade Injector
