Ingrediënten

  • ½ kleine prei
  • 2/3e stengel bleekselderij (van het buitenste deel van de stronk)
  • 1/8e knolselderij
  • 1 grote sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 20 g zout
  • 2 kleine biologische pompoenen van circa 700 g per stuk
  • 100 g feta
  • tuinkers
profile

Aantal personen: 8

knife

Voorbereiding: 15 min

bge

Bereiding: 40 min

fire

Temperatuur: 180 ℃

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met het RVS Rooster tot 180 °C.
  • Snijd intussen de prei in ringen en de bleekselderij in plakjes.
  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes,
  • pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  • Doe de fijngesneden ingrediënten, de takjes tijm, 1 liter water en het zout in de Cast Iron Dutch Oven , leg de deksel op de pan en zet op het rooster.
  • Leg de pompoenen naast de Dutch Oven. Sluit de deksel en rooster de pompoenen circa 30 minuten terwijl de groenten in de Dutch Oven tegelijkertijd worden gekookt.
  • Het is niet nodig de pompoenen te keren.
  • Controleer na 30 minuten of de pompoenen en de groenten in de Dutch Oven zacht zijn. Laat indien nodig langer garen.

Bereiding

  • Neem de pompoenen uit de Big Green Egg en laat ze iets afkoelen zodat ze hanteerbaar zijn.
  • Neem de Dutch Oven uit de Big Green Egg en verwijder de tijm.
  • Pel de schil van de pompoenen, halveer ze en schep het zaad eruit.
  • Snijd het vruchtvlees in grove stukken en voeg aan de Dutch Oven toe.
  • Pureer de soep met een staafmixer en schenk door een zeef.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Snijd de feta in blokjes en verdeel over 8 glazen.
  • Schenk de soep in de glazen en garneer met de tuinkers.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Gietijzeren Rooster

Dutch Oven