Ingrediënten

profile

Aantal personen: 6

knife

Voorbereiding: 20 min

bge

Bereiding: 25 min

fire

Temperatuur: 200 ℃

Voorbereiding

  • Zet de Paella Grill Pan klaar voor gebruik.
  • Doe de bouillontabletten met het water in een pan en breng deze aan de kook.
  • Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten.
  • Verwijder het vel van de tomaten. Het vel wordt niet gebruikt.
  • Hak de tomaten fijn.
  • Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon toe.
  • Snipper de uien.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de chorizo in plakjes.

Bereiding

  • Verwarm de Big Green Egg tot 200 ºC.
  • Verhit de olie in de paella pan en bak de kippendijen bruin.
  • Voeg de ui, knoflook, chorizo en paprikapoeder toe en bak ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak ongeveer 3 minuten tot de korrels glazig zijn.
  • Voeg de tomaat toe en bak weer ongeveer 3 minuten.
  • Schenk alle overgebleven bouillon en saffraan bij de rijst.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Roer nogmaals alles goed door elkaar en verlaag de temperatuur tot 150 ºC.
  • Controleer na 15 minuten of de rijst bijna gaar is.
  • Schep de erwten door de rijst.
  • Voeg eventueel nog wat overgebleven bouillon door het geheel.
  • Snijd ondertussen de paprika’s in ringen en verwijder de zaadlijsten
  • Leg de paprika ringen op het gerecht.
  • Klaar om te serveren!

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Paella Grill Pan