Ingrediënten
Aantal personen: 6
Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 25 min
Temperatuur: 200 ℃
Voorbereiding
- Zet de Paella Grill Pan klaar voor gebruik.
- Doe de bouillontabletten met het water in een pan en breng deze aan de kook.
- Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten.
- Verwijder het vel van de tomaten. Het vel wordt niet gebruikt.
- Hak de tomaten fijn.
- Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon toe.
- Snipper de uien.
- Snijd de knoflook fijn.
- Snijd de chorizo in plakjes.
Bereiding
- Verwarm de Big Green Egg tot 200 ºC.
- Verhit de olie in de paella pan en bak de kippendijen bruin.
- Voeg de ui, knoflook, chorizo en paprikapoeder toe en bak ongeveer 2 minuten.
- Voeg de rijst toe en bak ongeveer 3 minuten tot de korrels glazig zijn.
- Voeg de tomaat toe en bak weer ongeveer 3 minuten.
- Schenk alle overgebleven bouillon en saffraan bij de rijst.
- Breng het geheel aan de kook.
- Roer nogmaals alles goed door elkaar en verlaag de temperatuur tot 150 ºC.
- Controleer na 15 minuten of de rijst bijna gaar is.
- Schep de erwten door de rijst.
- Voeg eventueel nog wat overgebleven bouillon door het geheel.
- Snijd ondertussen de paprika’s in ringen en verwijder de zaadlijsten
- Leg de paprika ringen op het gerecht.
- Klaar om te serveren!
Gebruikte Big Green Egg Accessoires
