Ingrediënten
- 1 biologische kip
- 4 el roomboter
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 75 min
Temperatuur: 150 ℃
Voorbereiding
- Kies uit een bestaand product voor de rub en de saus. Suggesties onderaan deze pagina.
- Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
- Neem het rooster uit de Big Green Egg en steek de houtskool aan en verwarm deze tot 150 °C.
- Doe de roomboter in een schaaltje en vermeng de rub erdoorheen.
- Pak de kip en maak het vel van de kip zoveel mogelijk los door voorzichtig met je vingers onder het vel te gaan.
- Breng de helft van het rub mengsel onder het vel van de kip aan.
- Smeer de rest van het mengsel op de buitenkant van de kip.
Bereiding
- Pak de rotisserie (draaispit) en plaats deze op de rand van de Big Green Egg.
- Neem de spit met de vorken en schuif de vorken tegen de kip en draai beide goed vast. Plaats de spit met kip op de rotisserie.
- Voor extra smaak kan eventueel nog rookhout worden toegevoegd.
- Zet de rotisserie aan en sluit de Big Green Egg.
- Bij een kerntemperatuur van 65º C de kip insmeren met de gekozen BBQ saus.
- Bij een kerntemperatuur van 72º C is de kip gaar.
- Neem de kip uit de Big Green Egg en verwijder de vorken.
- Laat de kip nu ongeveer een kwartiertje rusten.
- Serveer de kip in z’n geheel of snijd de kip alvast aan in kleinere stukken.
Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Rotisserie draaispit

Gietijzeren Sauspan

Kruiden Rub
