Ingrediënten

  • 2 kreeften
  • 1 kg boter
profile

Aantal personen: 2

knife

Voorbereiding: 30 min

bge

Bereiding: 25 min

fire

Temperatuur: 110 ℃

Voorbereiding

  • Leg de convEGGtor, de Round Drip Pan en de thermische BBQ handschoen klaar voor gebruik.
  • Week een handje Apple Wood Chips in water.
  • Schuif de luchtregelaar onderaan de keramische basis van de Big Green helemaal open en verdeel drie aanmaakblokjes over de houtskool.
  • Steek deze aan en laat de deksel van de Big Green Egg 10-12 minuten open staan.
  • Haal intussen het vlees voorzichtig uit de kreeft zodat het vlees heel blijft.
  • Spoel het vlees onder de kraan voorzichtig schoon en dep deze daarna droog.

Bereiding

  • Plaats de convEGGtor en leg het rooster in de Big Green Egg
  • Strooi de geweekte rooksnippers over de gloeiende houtskool.
  • Leg de boter in de Round Drip Pan
  • Plaats deze op het rooster en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Breng de Green Egg naar een temperatuur van 110 °C.
  • Rook de boter in ongeveer 15 minuten.
  • Roer terwijl de boter smelt en wordt gerookt regelmatig door en sluit steeds weer het deksel van de Big Green Egg.
  • Leg nu het kreeftvlees in de gerookte boter en sluit het deksel.
  • Laat het kreeftvlees 6 tot 8 minuten garen op 110 °C
  • Neem de ronde druippan uit de Big Green Egg.
  • Neem de kreeft uit de boter en serveer met groenten naar keuze, zoals pastinaak en krieltjes, en bijvoorbeeld chilimayonaise.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Rookhout (diverse smaken)

ConvEGGtor

Round Drip Pan