Ingrediënten voor de sliptong

  • 4 Noordzee sliptongetjes
  • 250 g ongezouten boter
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 15 min

bge

Bereiding: 20 min

fire

Temperatuur: 190 ℃

Voorbereiding

  • Week een handje Cherry Wood houtsnippers ongeveer 15 minuten in koud water.
  • Steek de Big Green Egg aan en verdeel de geweekte Cherry Wood Chips over het houtskool.
  • Plaats de conveggtor en het Stainless Steel Grid.
  • Doe de boter in de Round Drip Pan.
  • Wacht tot de Big Green Egg op 190º C is verwarmd.
  • Plaats daarna de Round Drip Pan met de boter in het midden van het rooster.
  • Sluit het deksel en rook de boter 8 minuten (roer halverwege de bereidingstijd eenmaal door).

Bereiding

  • Neem de Drip Pan uit de EGG en leg de sliptongetjes in de gesmolten, gerookte boter.
  • Zorg ervoor dat de sliptongetjes helemaal onder staan zodat ze in de boter garen.
  • Neem de gegaarde sliptongen na 10-12 minuten uit de boter.
  • Fileer de sliptongen door voorzichtig met een theelepel het bovenste visvlees vanaf de ruggengraat los te maken.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Conveggtor

Rookhout

Round Drip Pan