Ingrediënten voor de Kip

  • 8 kippendijen
  • zout en peper
  • peterselie

Ingrediënten voor de saus

  • 3 eetlepels gembersap
  • 2 eetlepels tomaten ketchup
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 2 spaanse pepers
  • 6 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels komijn
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel suiker
  • 8 eetlepels olijfolie
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 200 min

bge

Bereiding: 50 min

fire

Temperatuur: 200 ℃

Voorbereiding

  • Steek de Big Green Egg aan op een temperatuur van 180ºC.
  • Strooi wat zout en peper over de kippendijen.
  • Braad de kippendijen even aan. Niet te lang, ze moeten later nog gegaard worden.
  • Neem een apart bakje voor de saus.
  • Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
  • Snijd de Spaanse peper fijn en pers de knoflook uit.
  • Meng deze ingrediënten samen met de gembersap, de tomaten ketchup, de tomatenpuree, de komijnkruiden, de Ketjap, de suiker en de olijfolie.
  • Het mengsel goed doorroeren.
  • Leg de kippendijen in een schaal.
  • Giet de saus over de kippendijen en laat deze een paar uur marineren in de koelkast.

Bereiding

  • Steek de Big Green Egg aan. Plaats de Conveggtor met de pootjes omhoog in de Big Green Egg, sluit de deksel en breng naar een temperatuur van 200 °C.
  • Leg de kippendijen samen met de saus in de Gietijzeren Skillet (Grillpan), plaats deze in de Big Green Egg en sluit de deksel.
  • Gaar de kippendijen in ongeveer 40 minuten (na 20 minuten de kippendijen omdraaien).
  • Als de 40 minuten voorbij zijn, een klein kopje water bijschenken.
  • Verwarm de kippendijen met de saus nog even 5 tot 10 minuten.
  • Serveer de kippendijen samen met rijst, boontjes (pittig), of juist frisse komkommer.
  • Garneer de kippendijen met een beetje peterselie.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

ConvEGGtor

Gietijzeren Skillet