Ingrediënten

  • 6 portobello’s
  • 300 g gemengde wilde paddenstoelen
  • 2 sjalotjes
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 kleine zwarte truffel (rond de 30 gram)
  • zeezout
profile

Aantal personen: 6

knife

Voorbereiding: 20 min

bge

Bereiding: 10 min

fire

Temperatuur: 220 ℃

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng, met de Cast Iron Grid, naar 220 °C.
  • Snijd intussen de stelen van de portobello’s en schep de lamellen in de hoed van de paddenstoelen er met een lepel uit.
  • Snijd voor de vulling de wilde paddenstoelen in kleine blokjes en pel en snipper de sjalotjes en doe ze in een schaaltje.
  • Rasp de Parmezaanse kaas erover en meng goed met zeezout naar smaak.
  • Vul de portobello’s met het paddenstoelenmengsel.

Bereiding

  • Leg de portobello’s op het rooster en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Gril de paddenstoelen ca. 5 minuten.
  • Draai de portobello’s een kwartslag en gril ze nogmaals 5 minuten voor een mooie grillruit.
  • Haal de gegrilde portobello’s uit de Big Green Egg.
  • Serveer ze op een mooie plank of op bordjes.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Gietijzeren Rooster