Ingrediënten

  • 2 grote courgettes
  • 50 g kastanjechampignons
  • 100 g spinazie
  • 2 banaansjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 100 g feta
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el pijnboompitten
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 20 min

bge

Bereiding: 20 min

fire

Temperatuur: 200 ℃

Voorbereiding

  • Plaats de convEGGtor en het gietijzeren rooster in de Big Green Egg.
  • Zet de Dutch Oven alvast klaar voor later tijdens de bereiding.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze tot 200 °C.
  • Snijd voor de vulling de spinazie fijn en snijd de kastanjechampignons in blokjes.
  • Pel de banaansjalotten en de knoflook en snijd ze fijn.
  • Pluk de blaadjes van de tijm tak en hak ze fijn.
  • Snijd de feta in blokjes van ongeveer 1 centimeter.

Bereiding

  • Verwarm de zonnebloemolie in de Dutch Oven op het rooster van de EGG.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze in enkele minuten goudbruin.
  • Schep de fijngesneden spinazie, sjalot, knoflook en pijnboompitten erdoor.
  • Bak dit mengsel tot de spinazie is geslonken en breng alles op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tijm toe en schep het mengsel om.
  • Halveer de courgettes in de lengte en schep de zaadlijsten er met een lepel uit.
  • Bestrooi het vruchtvlees met peper en zout.
  • Leg de courgette helften op het snijvlak op het rooster en sluit de deksel van de EGG.
  • Gril de courgettes 3 minuten, draai ze een kwartslag voor een mooie grillruit en gril ze nogmaals 3 minuten.
  • Neem de courgette helften uit de EGG.
  • Schep de vulling in de holtes ervan en bestrooi met de blokjes feta.
  • Leg de courgettes op de schil op het rooster, sluit de deksel van de EGG en laat ze ongeveer 10 minuten garen tot de courgettes en de vulling zacht zijn.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Cast Iron Grid

ConvEGGtor

Dutch oven