Ingrediënten procureur
- 1 ½ kg procureur (Livar of een ander biologisch scharrelvarken)
Ingrediënten voor de rollade
- 3 el (medium scherpe) grove mosterd
- 10 zachte, gedroogde abrikozen
- 1 bosje verse salie
- 1 klein bosje citroentijm
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 60 min
Temperatuur: 150 ℃
Voorbereiding
- Snijd het vlees met een vlijmscherp mes op de volgende wijze in:
- Leg de procureur in de lengte op een snijplank.
- Snijd 1½ centimeter van de onderkant horizontaal en van links naar rechts of vice versa in (alsof je er een plak van deze dikte wil afsnijden) tot circa 2 centimeter voor het einde.
- Klap het vlees open en snijd in het dikke gedeelte verder.
- Blijf een dikte van 1½ centimeter aanhouden. Herhaal dit tot er een grote plak vlees is ontstaan van 1½ centimeter dik.
- Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk de bovenzijde van het vlees met de mosterd.
- Snijd de abrikozen en blaadjes van de salie in kleine reepjes en verdeel ze over het vlees.
- Rol het vlees op en bind op met slagerstouw.
- Steek tussen het vlees en het touw wat takjes citroentijm.
Bereiding
- Verwarm de Big Green Egg met het Gietijzeren Rooster tot een temperatuur van 150°C.
- Leg de procureur-rollade op het rooster en gril in circa 60 minuten gaar tot het een kerntemperatuur van 63°C heeft.
- Draai het vlees tijdens het grillen om de 10 minuten een slag.
- Neem de procureur-rollade van de Big Green Egg en laat 30 minuten onder aluminiumfolie rusten zodat het varkensvlees nog even door gaart.
- Snijd de rollade in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
- Deze procureur-rollade is erg lekker met gepofte zoete aardappel en gegrilde maïskolven.
Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Digitale Thermometer
