Ingrediënten voor het Vlees
- 1 procureur (2 kg)
- zeezout
Ingrediënten Kruidenmengsel
- 1 bosje maggikruid (lavas)
- 1 bosje majoraan
- 1 bol knoflook
Aantal personen: 8
Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 50 min
Temperatuur: 220 ℃
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng deze met de Cast Iron Grid, naar 220 °C.
- Pluk intussen voor het kruidenmengsel de blaadjes van het maggikruid en de majoraan en hak ze fijn.
- Pel de knoflook, hak de teentjes fijn en meng met de kruiden.
- Snijd een grote plak van de procureur door het vlees op ongeveer 3 centimeter in te snijden.
- Rol het vlees over het werkblad en blijf snijden tot een rechthoekige plak van ongeveer 3 centimeter dik.
- Bestrooi de procureur met zeezout naar smaak en met het kruidenmengsel.
- Rol het vlees vanaf de korte kant op en bind de rollade op met slagerstouw.
Bereiding
- Leg de rollade op het rooster en sluit de deksel van de Big Green Egg.
- Gril de rollade ongeveer 50 minuten.
- Rol de varkensrollade voor een mooie gelijkmatige krokante buitenkant, en om te voorkomen dat deze verbrandt, ongeveer elke 5 minuten een stukje verder.
- De rollade is klaar als deze een kerntemperatuur van 58 °C heeft bereikt;
- De kerntemperatuur kun je aan het einde van de bereiding af en toe meten met de Instant Read Digital Thermometer.
- Haal de rollade uit de Big Green Egg en laat deze ongeveer 15 minuten, losjes afgedekt met aluminiumfolie, rusten.
- Snijd de rollade in plakken en serveer
Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Gietijzeren Rooster
