Ingrediënten

  • 4 verse maïskolven
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 3/4 kop geraspte parmezaanse kaas
  • 1 thee lepel chilipoeder
  • 1 thee lepel Salsa kruiden (optioneel)
  • Snufje peper & zout
  • 1/4 kop verse koriander, fijngehakt
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • Olijfolie
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 15 min

bge

Bereiding: 15 min

fire

Temperatuur: 200 ℃

Voorbereiding

  • Leg het gietijzeren rooster, de maïskolf prikkers, de kwast en de Quick Mist sprayer alvast klaar.
  • Plaats het gietijzeren rooster in de Big Green Egg.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze tot een temperatuur van 200 °C.
  • Meng ondertussen de Griekse yoghurt en crème fraiche in een kleine kom.
  • Voeg hier de chilipoeder, salsakruiden en peper & zout aan toe.
  • Spray iedere maïskolf in met olijfolie.

Bereiding

  • Grill de maïskolven ongeveer 10 minuten op direct vuur. Draai ze hierbij regelmatig om.
  • De maïskolf mag wat bruin worden maar niet ‘zwart’ aanbranden.
  • Neem de maïskolf van het rooster en bevestig de maïskolf prikkers.
  • Smeer ze vervolgens in met het Griekse yoghurt- kruidenmengsel.
  • Bestrooi ze daarna met kaas en koriander.
  • Knijp de partjes limoen uit over de maïskolven.
  • Serveer de maïskolven op een schaaltje.

 

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Gietijzeren Rooster

Basting Brush

Maïskolf prikkers