Ingrediënten

  • 400 g tempeh
  • 1 el kerriepoeder
  • 6 el zonnebloemolie
  • 2-3 el ketjap manis
  • zeezout (naar smaak toevoegen)
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 15 min

bge

Bereiding: 15 min

fire

Temperatuur: 200 ℃

Voorbereiding

  • Plaats de convEGGtor, het rooster en de half moon gietijzeren Plancha (met de gladde kant naar boven) in de Big Green Egg
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot een temperatuur van 200 °C.
  • Snijd intussen de tempeh in 8 plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Bestrooi ze aan beide kanten met de kerriepoeder en zeezout naar smaak.

Bereiding

  • Verwarm de zonnebloemolie op de bakplaat.
  • Leg de plakken tempeh erop en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Bak de tempeh ca. 6 minuten.
  • Keer de plakken tempeh om en bak ze nogmaals 6 minuten.
  • Haal de tempeh uit de Big Green Egg.
  • Besprenkel met ketjap naar smaak en eventueel extra zeezout.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Half Moon Gietijzeren Plancha

ConvEGGtor (diverse afmetingen)