Ingrediënten

profile

Aantal personen: 2

knife

Voorbereiding: 20 min

bge

Bereiding: 5 min

fire

Temperatuur: 180 ℃

Voorbereiding

  • Leg het plancha rooster klaar voor gebruik.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Pers de citroen uit en meng het sap met de olie en knoflook.
  • Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn en voeg toe.
  • Leg de gamba’s in een schaal.
  • Meng de marinade door de garnalen,
  • Voeg peper en eventueel zout toe en schep om.
  • Laat het geheel nu ongeveer 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.

Bereiding

  • Plaats het gietijzeren plancha rooster met de geribbelde zijde boven in de Big Green Egg.
  • Verwarm de Big Green Egg tot 180 ºC.
  • Giet een beetje olijfolie op de plancha.
  • Neem de gamba’s uit de marinade en gril ze in ongeveer 4 minuten gaar. Keer halverwege.
  • Leg op een schaal en overgiet de gamba’s met de overgebleven marinade. Serveer direct.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Plancha rooster (Ø 26 & 35 cm)