Ingrediënten

  • 500 g tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 banaansjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 komkommer
  • 1 bosje basilicum
  • 100 ml rodewijnazijn
  • 200 ml olijfolie
profile

Aantal personen: 4

knife

Voorbereiding: 30 min

bge

Bereiding: 5 min

fire

Temperatuur: 220 ℃

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 220 °C.
  • Halveer intussen de tomaten.
  • Snijd de paprika’s in de lengte in vieren en verwijder de stelen en de zaadlijsten.
  • Pel en halveer de banaansjalot.
  • Leg de gesneden groenten op het rooster en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Gril de groenten in totaal ongeveer 6 minuten. Keer ze steeds na 1,5 minuut en sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
  • Haal de groenten uit de Big Green Egg en laat ze iets afkoelen.
  • Pel en halveer intussen de knoflook.
  • Was de komkommer en snijd deze in grove stukken.
  • Pluk de blaadjes van de basilicum en houd wat kleine blaadjes apart voor de garnering van de gazpacho.

Bereiding

  • Snijd de gegrilde groenten in grove stukken en maal ze met de knoflook, komkommer, basilicum en rodewijnazijn in een blender glad.
  • Laat de blender langzaam draaien en schenk in een dun straaltje de olijfolie erbij.
  • Breng de gazpacho op smaak met peper en zout en laat afkoelen in de koelkast.
  • Giet de gazpacho in een kom of bord.
  • Garneer met de overgebleven blaadjes basilicum.
  • Serveer de gazpacho koud.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Gietijzeren Rooster