Big Green Egg Mini monteren? Na de aanschaf van een Big Green Egg Mini is het belangrijk om de diverse onderdelen goed en veilig te monteren. Deze montagevideo laat stapsgewijs zien hoe je dit eenvoudig doet.

Wil je de belangrijkste stappen om je EGG in elkaar te zetten nog eens rustig teruglezen? Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet!

Voor je begint: open de verpakking en controleer of de handleiding en alle onderdelen van de Big Green Egg Mini in de verpakking zitten.

Stap 1: Begin met het bevestigen van de onderdelen van het scharnier aan de onderste zwarte band. Bevestig het scharnier met de meegeleverde bouten en moerdoppen.

Stap 2: Bevestig daarna het scharnier en de houten handgreep aan de bovenste zwarte band. Gebruik ook hiervoor de meegeleverde bouten en moerdoppen. Let op dat je de handgreep niet ondersteboven monteert. Controleer of alles goed aangedraaid is!

Stap 3: Bevestig de onderste zwarte band aan de bovenkant van de keramische basis. Let op dat het midden van de handgreep op de juiste plaats komt.

Stap 4: Plaats vervolgens de keramische deksel met schoorsteen en bevestig deze aan de bovenste zwarte band. Let ook hier op dat de plaats voor de thermometer en het Big Green Egg-logo op de deksel op de juiste plaats komen. De thermometer en het logo moeten recht boven de handgreep komen.

Stap 5: Is alles goed geplaatst? Draai de zwarte banden dan aan beide kanten van de EGG goed vast met de meegeleverde (lange) bouten en moeren. Controleer voor de zekerheid ook of de andere moerdoppen op de zwarte banden nog goed vastzitten. Draai ze indien nodig goed vast.

Stap 6: Plaats de thermometer in de keramische deksel van de EGG en bevestig de thermometer aan de binnenkant van de deksel.

Stap 7: Plaats de keramische vuurkorf in de basis van de EGG. Let op dat de uitsparing aan de onderkant van de vuurkorf op gelijke hoogte zit met de luchtregelaar. Plaats daarna ook het kolenrooster, de keramische binnenring en het roestvrijstalen rooster (Stainless Steel Grid) in de EGG. Let op dat de grootste uitsparingen in de keramische binnenring aan de bovenkant zitten.

Stap 8: Breng het meegeleverde vilt aan op de bovenkant van de schoorsteen van de keramische deksel. Plaats daarna de keramische afdekdop (als je de EGG niet gelijk gaat gebruiken) of de margrietschijf (als je de EGG wel gelijk gaat gebruiken).