Ingrediënten voor de Kip

  • 1 biologische kip
  • olijfolie
  • 1 blikje Radler (halfvol)
  • 1 limoen
  • 1 citroen

Ingrediënten Rub

  • 1 el zwarte peper
  • 1 el zout
  • 2 volle el paprikapoeder
  • 3 volle el donkere basterdsuiker
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 volle tl uienpoeder
  • 1 volle tl komijnpoeder
  • 1 volle tl knoflookpoeder
profile

Aantal personen: 2

knife

Voorbereiding: 20 min

bge

Bereiding: 70 min

fire

Temperatuur: 180 ℃

Voorbereiding

  • Steek de Big Green Egg aan. Plaats de conveggtor met de pootjes omhoog in de Big Green Egg, sluit de deksel en breng naar een temperatuur van 180 °C.
  • Meng intussen alle ingrediënten voor de rub door elkaar.
  • Haal voorzichtig de huid van het kippenvlees los door de vingers onder de huid te steken en van links naar rechts te bewegen.
  • Verdeel wat van de rub tussen de huid en het vlees en wrijf het goed in.
  • Strooi ook wat rub in de holte van de kip.
  • Wrijf de huid goed in met olijfolie en bestrooi ook deze met de rub tot hij helemaal bedekt is.

Bereiding

  • Klem het halfvolle blikje Radler in de Bierblik Kiphouder en plaats de kip erover.
  • Zet in de Round Drip Pan en plaats in het midden van de conveggtor.
  • Sluit het deksel van de Big Green Egg en gaar de beer can chicken 60-70 minuten.
  • Neem de Drip Pan uit de Big Green Egg.
  • Haal de kip van het bierblik.
  • Rasp voor serveren nog wat limoen- en citroenschil over de beer can chicken.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

ConvEGGtor

Drip Pan

Bierblik Kiphouder