Ingrediënten
Aantal personen: 10
Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 150 min
Temperatuur: 180 ℃
Voorbereiding
- Plaats de convEGGtor in de Big Green Egg.
- Verwarm de Big Green Egg tot 180 °C.
- Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Zeef in een grote kom de tarwebloem, bakpoeder, kaneel en het zout.
- Meng in ongeveer 20 sec. de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine tot een bijna glad mengsel.
- Laat de keukenmachine draaien en voeg één voor één de eieren en de crème fraîche aan het mengsel toe.
- Schep het botermengsel door het bloemmengsel.
Bereiding
- Pel en prak de banaan.
- Schep de bananenpuree door het beslag.
- Verdeel over de cakevorm.
- Bak de cake in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
- Controleer eventueel na 50 min. op gaarheid met een satéprikker.
- Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
- Laat de cake nu eerst 30 min. afkoelen.
- Neem de cake uit de vorm en laat deze 1 uur verder afkoelen.
Gebruikte Big Green Egg Accessoires
