Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 3 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 4 el zonnebloemolie

Ingrediënten

  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 400 ml kokosroom
  • ambachtelijk witbrood om mee te serveren
profile

Aantal personen: 2-4

knife

Voorbereiding: 20 min

bge

Bereiding: 10 min

fire

Temperatuur: 180 ℃

Voorbereiding

  • Zet de Dutch oven alvast klaar voor gebruik
  • Spoel intussen de mosselen onder koud stromend water.
  • Gooi open of gebroken exemplaren weg.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze met het rooster en daarop de Dutch Oven, tot 180 °C.
  • Pel intussen de uien en de knoflook en snijd deze fijn.
  • Schil de gemberwortel en snijd fijn.
  • Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd fijn.

Bereiding

  • Verwarm de zonnebloemolie in de Dutch Oven.
  • Voeg de gesneden ingrediënten, de kerriepoeder, kurkuma en kardemon toe.
  • Sluit de deksel van de Big Green Egg en bak enkele minuten tot de uien glazig zijn. Roer tijdens het bakken af en toe door.
  • Voeg de mosselen toe, schep om.
  • Voeg vervolgens de kokosroom toe.
  • Sluit de deksel van de Big Green Egg en laat de mosselen ca. 5 minuten garen, schep ze regelmatig om.
  • Controleer of de mosselen open staan en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de mosselen met het brood.

Gebruikte Big Green Egg Accessoires

Dutch oven